torsdag den 17. februar 2011

Bjergene frem til Wellington
The Tready Ground er der hvor taktaten mellem Maurierne og Englændernde blev indgået og er den traktat som grundlagde de moderne New Zealand.
På billedet ses en Mauri kano som havde 90 roere og 55 passagerer - Lone har bestilt 2 af dem!!

Her er det første vandfald på vores tur, Det er flot men ikke voldsomt stort:


 Her er vi så kommet frem til det Tasmanske hav på Nordøens vestkyst - Vi fik en dejlig tur i vandet og havde et flot syn over fjorden til en stor sandbjerge.


Så er vi ved de store Kavri træer - Det træ Lone kigger på skulle være ca. 1200 år gammelt og er kæmpestort.


Så er der søcamping - Endnu nogle dejlige ture i det blå vand - Faciliteterne var et multtoilet - og så var det gratis.Så skulle vi ind og se Geyser og muddelhuller og stinkende huller - Dejligt her kunne man lukke luft ud uden at tænke over om der var andre i nærheden (siger Jørgen) Lone forsøger sig som Mauri kriger.

Så nåede vi frem til et sted hvor 2 vandløb løber sammen, det ene med koldt vand og det andet med meget varmt vand et sted over 40 grader - Det var så bare med at finde et passende sted hvor blandingsforholdet var perfekt.


Vores andet vandfald Heureka Falls - her kommer der vand ud over kanten omkring 45 kubikmeter i sekundet:
Ca. 1 km fra vandfaldet fandt vi igen en kommunal gratis camp lige ned til floden hvor vi igen kunne bade. Vi skulle bare ikke for langt ud i strømmen for den var skrap.

Så er vi nået op i bjergene og her fandt vi vore 3. vandfald. Meget flot: Det bjerg her lå lige ved siden af det vi skulle op på den følgende dag - Meget flot men ikke helt højt nok!!

Vi valgte en climbing tur og ikke en vandretur, og vi fandt ud af hvad forskellen er. Det var en ikke afmærket tur op gennem klipper og løse lavasten, en virkelig udfordring. Vi startede med at tage en skilift op, så der "kun" manglede 660 højdemeter. Da vi så var kommet op igennem det hårde skulle vi ud at gå på en klippekam med dejligt stejle sider ned til begge sider:Da vi så nåede helt op kunne vi se ned i en aktiv vulkan - OK den spyttede ikke lava ud, men søen i krateret var varm og dampende, så der har været en forbindelse til et varmelegeme et eller andet sted På vores tur op af bjerget mødte vi 4 englændere der ikke havde styr på hvad de havde begivet sig ud på. Vi "overhalede" dem på en vanskelig strækning hvor de havde stort besvær med at passerer et område, og de nåede ikke op på toppen.
Da vi så var på vej ned kunne vi se dem på vej ned på den modsatte side af slugten og hold da op som de kæmpede - Hvis de havde vist hvad de havde begivet sig ud på er vi sikre på at de var blevet i England. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar