mandag den 21. februar 2011

Sydøen

Så blev vi klar til Sydøen. Fredag den 18. februar var vi med færgen fra hovedstaden Wellington til Picton (en lille havneflække) på sydøen


Vi vidste at turen fra nordøen til sydøen godt kunne være barsk, men vi fik en 3½ timers dejlig sejlads hvor båden på det nærmeste ikke gyngede. På billedet nedenunder er vi på vej ind igennem fjorden til Picton:

Da vi kom i land i Picton som nogen af de første, ja vi holdt forest for vi skulle ud af færgen i den samme ende som vi var kommet ind af. De sidste 3 autocampere skulle bakke ind på færgen (ca. 300 meter spændende kørsel). Vi kørte af den smukkeste snoede vej op over en "lille bakke" med fortsat udsigt ud til fjorden.
Efter endu en "lille bakke" (de har mange af de der små bakker) kom vi til byen Nelson, og det var en rigtig hyggelig provinsstorby uden skyskrabere og med en sød lille kirke og en bager med rugbrød på det skønne lokale marked:


Her har vi Lone som er igang med at lave den bageste ende af Mercedes om til en bred seng så vi kan være udhvilet til den næste dags udfordringer og oplevelser. 

Efter Nelson kom vi om om lørdagen frem til nationalparken Abel Tasman hvor vi fandt en hippi happy campsite i byen Marahau og vi fik booket en 2'er meget bred havkajak. Der skulle meget til for at vende den om på bugen hvilket vi dog ikke forsøgte. Om morgenen mødtes vi med 2 andre par der også skulle på vandet, et par der havde guide med, og et fransk par der skulle ud 2 dage og så os en enkelt dag uden guide.
Som det ses på billedet var det noget der behagede Lone at være på vandet i en kajak i februar måned:


Det lykkedes flere gange at finde vores private strand hvor vi kunne nøgenbade, men i det her tilfælde hvor vi skulle indtage vores klapsammen madder var der en del trængsel:
 På denne ø var der fred men ikke ro, da fuglene her virkelig gav den gas så vi kunne nyde det.

 Mandag den 21. kørte vi vestpå indtil vi ramte vestkysten og det Tamanske hav. Ved Westport var der en sælkoloni vi lige skulle opservere på:

Vi kørte videre ned ad vestkysten til byen Punakaiki hvor vi fik parkeret autocamperen på den lokale Campsite (Der var ikke flere pladser med strømtilslutning og spørgsmålet om rabat af den grund faldt ikke i god jord, hun var nærmest sur).
Vi gik en sen eftermiddagstur hvor vi gik langs stranden og stak hovedet ind i en lille klippehule og gik op til Pancake Rocks hvor vi gik den samme tur som de tusindvis af andre turister har gjort, og ja de er flotte. Her er der en Pandekageklippe vi kan få til at ligne et ansigt:
 Og her har i igen nogle klipper der ligner ansigter!!

Vi kørte videre syd på og da vi nåede til Fox Glacier bookede vi en heldagstur op på gletsjeren i morgen (hundedyr) og tilfældigvis kom vi forbi TV-stuen på campingpladsen og så at der netop havde været et voldsomt jordskælv i Christchurch - Vi havde talt om at vi måske ville komme til at opleve et jordskælv, men havde ikke forestillet os at det skulle være så voldsomt. Men vi har ikke mærket noget som helst, nok fordi vi er på vestkysten 5 timers kørsel derfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar