mandag den 28. februar 2011

Bye bye New Zealand - Helo Singapore

Så blev det Hvalmorgen, vækkeuret ringede kl. 06.30 og vi sprang ud af sengen. Der var kun 5 min. cykling hen til mødestedet hvor vi fremdrog vores booking seddel hvorpå der stod at det kostede 217,50$ - men nej den gik ikke for det var et tilbud der galdt i februar måned og nu havde vi den 1 marts. Nu var prisen steget til 290$ da person nummer 2 ikke kunne komme med til halv pris. "Kassedamen" havde ingen bemyndigelse til at give afslag i prisen og Manageren mødte først kl. 09.00. Jørgen blev nødt til at betale det fulde beløb for ellers kom vi ikke med båden.

Da vi ventede på at alle fik sig booket ind så vi en lille video om det lokale Albatros reservat hvor fuglene lever frit, men en af forskerne der har været med i mange år kan gå hen til fuglene der ligger på reden med ungerne for at veje dem og mærke dem.
Kort tid efter at vi var kommet ud af havnen så vi den første Albatros der lå og duvede på vandet:Da vi kom lidt længere ud på havet blev vi gennet ud på dækket for at spejde efter hvaler, og vi spejdede og vi spejdede:

Så endelig var der en hval 1/2 sømil fra os, og vi blev gennet ind på sæderne så båden kunne skøjte hen og vandet. En hval i overfladen betød at den var synlig i 7 - 8 minutter hvorefter den dykkede ned igen i 45 minutter for at søge føde. Vi nåede at komme tæt på 5 - 6 stykker af dem og i dette tilfælde er det en ca. 18 meter lang "Sperm" hval der puster lidt brugt luft ud:

Når så den har været ovenvande i de 7 - 8 minnutter vil vi tro at den tog en rigtig dyb indånding og forsvandt ned i dybet med den kendte hvalhale attityde, der var kun 1600 meter vand under kølen men lidt luft skal der da bruges til en tur derned:

Det var ikke kun i havet der var noget smukt. Når man kiggede ind mod Kaikoura med bjergene i baggrunden og nogle fantastiske skyformationer kan man da kun nyde det. Besætningen talte tit om søsyge, men da havet var roligt med kun godt 1 meter mellem top og bund af bølgerne fik vi ikke brug for "poserne":

Inden vi satte kursen mod havnen søgte vi ind under land, hvor vi kunne se nogle små både med snorklere i vandet omringet af hoppende delfiner. Da der var dykkere i vandet kunne vi ikke komme tæt på, men kort efter var der flere delfiner der fulgte med båden og legede i vandet - Det går stærkt når de lejer og i øverste hjørne af et af billederne fik vi dette skud:

Da vi kom i land havde Jørgen forberedt en "tale" til Manageren for at få vristet de 72,50$ ud af ham, men jeg havde allerede under betalingen givet så meget udtryk for det kedelige i situationen at på vej hen til skranken blev Manageren hvisket i øret at "det er ham der" og han tilbageførte de 72,50$ uden sværdslag.

Derefter cyklede vi nogle kilometer ud ad strandpromenaden og længere ud der hvor der bare var strand. Vi havde læst et sted at vi kunne få BBQ fiskefrokost derude, og det kunne vi:


Det eneste vi mangler her på New Zealand er et sted at sove i morgen, men mon ikke også vi finder ud af det. Det hotel vi var booket til "lå et steenkast" fra domkirken i Christchurch og er af gode grunde blev afbooket.
I morgen aflevere vi Camperen senest kl. 15.30 og næste morgen den 3. marts kl. 05.30 skal vi være i lufthavnen og flyve mod Singapore.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar