tirsdag den 22. februar 2011

Fox Glacier

Onsdag den 23. februar kl. 09.10 skulle vi møde op hos guidingfirmaet hvor vi havde købet en heldagstur op på den 13 km. lange Fox Glacier eller på jævn dansk Fox Gletsjeren.
Vi var 22 personer der skulle med på turen og efter uddeling af Spikes og andet udstyr for dem der manglede gik vi iført regnbukser og varmt tøj ind i en ventende bus.

Vi blev kørt op igennem regnskoven hvor vi blev sat af der hvor vejen ikke gik længere opad. Vi har også fundet ud af hvorfor det hedder regnskov: Det regner over 200 dage om året og der kommer mellem 7 og 10 METER vand om året.
Vi var heldige med vejret da det kun støvregnede lidt engang imellem i løbet af dagen.

Her har vi gået af en sti/vej omkring 20 min. hvor vores guide fik taget en masse billeder af deltagerne med Gletsjeren i baggrunden.


Her er vi nået op på siden af Gletsjeren og skal til at sætte Spikes på vores støvler så det er til at stå fast på isen:

På vej op af nogle huggede trin i isen:

Her er Lone på vej igennem en lidt smal passage i isen, det er godt hun er så slank:


Her er et stykke blåt is - Når sneen er komprimeret hårdt nok (Is) bliver det blåt:

Hertil og ikke længere, hvis vi skulle forbi den is der her står i kø for at komme ned til os skulle vi havde valgt en Helliflight hvor man bliver sat af ovenfor dette totale Isvirvar.
Der var mange små vandfald og store huller hvor smeltevandet løb hele vejen ned gennem gletsjeren (over 100 m) og fortsatte nedenunder gletsjeren og ud i den voldsomme flod der løb ud til havet.

Her kan vi se hvor langt vi er gået op af Gletsjeren - Vi startede fra P-pladsen som ligger lige rundt om hjørnet til højre ved siden af floden.

Da vi kom ned igen var vi trætte, men glade efter en dejlig dag på isen, hvor vi har oplevet noget som vi aldrig har prøvet før.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar